Födelsedagsfirande

2008-03-27,  kl 01:00:58


Jag är nyligen hemkommen från firandet av min älskling som fyllt 21 år precis. Jag bjöd henne på restaurang och bio. Det blev filmen Horton som jag kommer skriva om lite senare. Restaurangbesöket skulle bli mer speciellt än vanligt. Men eftersom Veronica omedvetet var så envis så blev det inte exakt som jag hade tänkt mig. Jag bad henne nämligen att gå i förväg och ta ett bord så jag kunde planera lite, men hon ville inte. Jag försökte även låta lite bestämd men nejdå, hon ville stå kvar och vänta på mig. "Fine" tänkte jag. Då får jag väl berätta sen här på bloggen varför jag ville att hon skulle gå i förväg och ta ett bord. Men vi fick våran mat och blev mätta och belåtna. Efter det blev det en trip in till city och kurade oss ner i biomörkret (ett förvisso skitig biosalong och aningen för salta popcorn). När vi kom hem från den långa resan så såg vi att hennes kompis Elin hade skickat en fin liten present som fick bli pricken över i:et denna dag. Jag hoppas min baby har haft en mycket bra födelsedag! Jag har i alla fall haft en mycket trevlig dag. Jag älskar dig min sötnöt!


Har du haft ett tidigare liv?

2008-03-23,  kl 16:12:06


Har du som jag alltid undrat om du har haft ett tidigare liv. I så fall ska jag rekommendera en slags "ljud-hypnos" som kan få dig att gå tillbaka till ett tidigare liv. Testet går ut på att du i början skall slappna av i hela kroppen. Berättarrösten kommer tala om för dig hur du steg för steg slappnar av från huvudet ner till fötterna tills du slutligen är helt avslappnad och nästan i hypnos. Sedan vill han att du skall föreställa dig en lång korridor med ett ljus längst bort. Han vill att du skall gå mot ljuset och samtisigt tänka tillbaka i ditt liv på alla goda minnen du har. När du kommer fram till ljuset så har du kommit fram till studen när du föds och du skall kliva igenom ljuset och in till ett annat rum. Nästa rum är också en lång korridor fast med dörrar på båda sidorna. Du skall nu välja en dörr som fångar ditt intresse och gå genom den. När du har gjort det skall du tänka på platser, personer m.m. och du får med hjälp av hans vägledning och frågor bygga upp det eventuella tidigare livet. Allt bygger helt och hållet på dina tankar och det finns inget som är rätt eller fel. Hur vidare det här är sant kan jag dock inte svara på, men det är för många en oförglömlig resa och jag kan varmt rekommendera testet ifall ni har tid över och har lugn och ro omkring er.

För mig blev det en ganska oklar bild jag fick fram. Jag var tydligen en person i 30-årsåldern som levde någonstans i en storstad, kanske USA på 60-talet. I utkanten, närmare slummen, hade jag ett litet rum högt upp i ett tegelhus och jag arbetade mest till havs på ett mindre fartyg. Jag dog tidigt av drogmissbruk och dog ganska ensam då jag inte hade någon kontakt med min familj och hade inte speciellt många vänner.

Om ni vill göra testet berätta gärna vad ni har fått uppleva. Testet tar dock ca 1 timme och kräver full koncentration och lugn. Lycka till!

http://www.choosehypnosis.com/hypnosis/past_life_regression.mp3


Kikis Expressbud (1989)

2008-03-21,  kl 15:52:09


image60
image94
Den 13-åriga häxan Kiki beger sig traditionsenligt iväg med sin katt till en ny stad för att bli en fullvärdig häxa. Hon hittar sin drömstad vid havet, men i början är det svårt för henne att anpassa sig till det nya livet. En dag får hon hjälp av en snäll dam som hyr ut ett rum åt henne och Kiki startar en budfirma. Motgångarna är många, men allt vänds upp och ner när hon en dag förlorar sin magi och hon kan inte längre flyga någonstans. Men förlusten leder henne till nya vänner och erfarenheter och hon får lära sig om självständighet och det blir en kamp om att återfinna magin igen.

Studio Ghibli och Hayao Miyazaki har gjort många tecknade storfilmer som har tagit hela världen med storm. Inte minst för att filmerna anses vara bland de bäst tecknade i hela världen. Miyazakis lyckas även leverera något som många andra inte kan. I hans filmer får man se underbara och magiska världar som liknar något som är taget ur de bästa drömmarna och man får möta minnesvärda karaktärer genom äventyren. Kikis Expressbud gjordes redan 1989 men hade nyligen biopremiär här i Sverige. Men redan på 70-talet vad Hayao Miyazaki i Sverige för att få animationsrättigheterna för Pippi Långstrump av Astrid Lindgren, men det blev inte så. Istället fick han ett gott intryck av Stockholm och Visby som senare blev grunden i filmen. Kikis Expressbud är en mycket fin film om hur det är att komma till en ny stad och vara annorlunda och att försöka anpassa sig. Som tidigare filmer, och även senare, känner man igen humorn, den färgglada stilen, detaljrikedomen och man har lyckats baka ihop allt med trevligt soundtrack. Men för de yngre kan filmen bli en snudd för lång och lite utdragen. Men det här är en utmärkt film för stora som små och är en perfekt familjefilm en fredagkväll.

image95image96


Ett steg närmare jobb

2008-03-11,  kl 07:08:59


Det var inte igår jag skrev precis. Den senaste tiden har jag varit i Göteborg på arbetsintervju nr. 2 och det ser ut som om det blir ett jobb faktiskt. Jag kommer troligen jobba som nattvärd på Lisebergsbyn. Bra betalt och ett bra schema, jag tror det kommer bli ett kanonjobb i sommar. Jag fick även reda på att om jag inte skulle komma in på KY-utbildningen som jag söker till så har jag stor chans att få ett jobb på Liseberg efter sommaren. Det kändes mycket bra att veta för då spelar det inte lika stor roll om jag kommer in eller inte, bara jag har en form av inkomst så är allt grönt. Nu får vi hoppas att Veronica hittar ett jobb också, jag skall hjälpa henne så gott jag kan.

Dagarna i Göteborg har varit mycket trevliga och jag börjar känna att det här är mitt hem. Jag börjar känna mig allt mer som en del i Veronicas familj nu, från båda parterna och det känns skönt. Jag hoppas de gillar mig lika mycket som jag gillar dem och jag hoppas att baby förstår hur mycket jag älskar henne. Jag ser hela min framtid tillsammans med henne och hon betyder allt för mig.

Nu sitter vi här i sängen vid varsin dator och väntar på att biljettauktionerna skall gå ut. Varsin biljett till Stockholm för 1 kr hade inte varit fel. Ha det gött!   


The Fountain (2006)

2008-03-05,  kl 13:16:39


image57
image91
The Fountain är en episk berättelse om en mans kamp att rädda sin sjuka hustru från att dö. Berättelsen börjar i 1500-talets Spanien där konkvistadorn Tomas (Hugh Jackman) har fått i uppdrag av drottningen att finna livets källa i som leder till Mayafolket. Berättelsen fortsätter i nutid där Tommy desperat försöker hitta ett botemedel till sin döende hustru (Rachel Weisz). Sedan så får vi följa en astronaut ca 500 år fram i tiden som reser tillsammans med ett träd i en stor bubbla mot en döende stjärna. Tillsammans finner de en unik förståelse för liv och död.

Att berätta för någon som inte har sett filmen vad den handlar om kan vara lite svårt. Det här är ingen lättsmält saga och det kräver att man har plockat med sig hjärnan och kanske en näsduk. Filmen är regisserad av Darren Aronofsky som även är känd för succéfilmen "Requiem for a Dream". Med duktiga skådespelare, ett fantastiskt bildspel, ljuvlig musik och en vacker berättelse blir det här något utav det finaste jag har sett på länge. Tyvärr blir det inte högsta betyg tack vara alla frågetecken som lämnas kvar när filmen är slut och den onödiga förvirringen under filmens gång. Men den här rekommenderas starkt.

image92image93