Göteborg i sommar, hoppas jag

2008-02-27,  kl 17:52:05


image89
Ja nu är man tillbaka och det är skönt, även om jag saknar Göteborg och Veronicas mamma och katten. Veckan var underbar. Vi åt en massa Sushi och handlade lite smått å gott, bl.a. en mobil åt baby som är hennes nya favorit. Jag fick även träffa Elin för första gången. En trevlig tjej som var glad att få komma tillbaka till Göteborg en sväng. Vi tre tog en fika och kollade lite på kläder m.m. på Shock. Intervjun på Liseberg gick som en dans. Jag var lite nervös innan, men det försvann ganska fort. De sa att man skulle få svar i slutet av mars om man får komma på andra intervjun eller inte, den intervjun som oftast leder till jobb. Men idag fick jag ett mail där det stod att jag kunde bestämma tid för ett möte på Lisebergsbyn. Jag har alltså blivit antagen för nästa intervju, bara några dagar efter första. Fan, jag måste verkligen ha gjort ett bra intryck på dem. Jag bestämde mig för den 10e mars kl 9:00 så det blir till att åka tillbaka till Göteborg tidigare än vad vi trodde. Men älsklingen blir nog glad för det ändå. Men det ser mycket bra ut, det lär troligen bli jobb i Göteborg den här sommaren och jag är helt uppspelt av tanken. Vi får hoppas på det bästa nu!


Göteborg, staden med friterad fetaost

2008-02-21,  kl 23:29:00


Ja, då var det kanske dags att blogga lite igen. Jag har varit helt upptagen i underbara Göteborg där vi bor hos Veronicas mamma som vi lyckades skrämma livet ur när vi försökte ta os in i lägenheten. Men det gick snabbt över till glädjetårar och gruppkramskalas. Katten är lika go som vanligt, fast den jävlen bet sönder mina hörlurar. Det är tacken när han fick en fin klöspelare med liggkudde. Men men, jag hittade likadana lurar på Teknikmagasinet för en billig slant, Vejjo tog ett par också. Jag har även bytt Wii'n mot en 360 och hitills känns det riktigt bra. Ångrar ingenting ännu, även om baby kanske är lite ledsen.

Den här kvällen bjöd älsklingen på resturang Paros, en trevlig liten grekisk restaurang med otroligt god mat. Jag blev förtjust i deras friterade fetaost och Tzatziki. Det var riktigt romantiskt, iaf den mest romantiska stunden vi har haft på länge iaf. Även om maten inte blev uppäten kändes det ändå som en lyckad kväll. Jag antar att vi kommer ligga och mysa i sängen en stund nu när hon har vaknat och kanske avsluta dagen med en film. Slutligen vill jag bara säga att jag älskar Göteborg och jag ser mitt framtida liv här tillsammans med Veronica. Och så vill jag tacka hennes fina mamma som låter oss bo här, tack tack!


MusicManager

2008-02-17,  kl 23:23:17


Testade ett webbspel som heter MusicManger där du driver ett band till framgång. Verkar vara helt okej. Vill du testa så klicka dig in på http://www.musicmanager.se/?r=37158 och registrera dig, det går fort!


Tvättdag

2008-02-17,  kl 11:52:52


Idag är det söndag, våran tvättdag alltså. Just den här söndagen blir extra mycket tvätt eftersom jag hittade en massa kläder när jag storstädade under veckan. Nu sitter vi här vid våra fina macar och väntar på frukosten skall ropa på oss och sedan se på fortsättningen av Heroes.


Herr Smartskaft (jag)

2008-02-16,  kl 18:09:18


Jag skämms lite nu. Tidigare skrev jag att det har varit problem med att kommentera mina inlägg på bloggen och jag gjorde ett "test-inlägg" för att se om problemet kvarstod. Det visade sig att det inte var några problem utan det var jag  som hade klickat på att jag skulle godkänna alla kommentarer innan de publicerades, därför syndes inga kommentarer...för jag hade inte godkännt några ännu. Tack för hjälpen ändå, varsågod att skratta!


1408 (2007)

2008-02-16,  kl 17:52:01


image60
image85
Författaren specialisten på det övernaturliga Mike Enslin (John Cusack) bestämmer sig för att spräcka myten om det fördömda hotellrummet 1408 där en rad hemska dödsfall har ägt rum. Ingen har överlevt längre än en timme på rummet men det skrämmer inte Mike. Inte heller hotellägarens Olins (Samuel Jackson) varningar. Snart börjar Mike se hemska saker och allt vänds upp och ner och blir en mardröm.

Mikael Håfström har gjort en hollywoodsuccé. Han är tidigare känd med filmen Ondskan och Kopps. Men det här är något helt annorlunda än en vanlig svensk långfilm och med helt andra skådespelare. Filmen baseras på en roman av Stephen King och är en nervpirrande skräckfilm som kräver lite extra tankegång. John Cusack är ingen favorit direkt men jag måste medge att han gör ett strålande jobb och det är roande att se honom galen och rädd. Men utan Samuel L Jackson så hade filmen troligen inte varit lika bra, även om han inte är med många minuter. Gillar man filmen The Shining så kommer man troligen gilla 1408 också, även om den inte alls är lika bra.

image86image87


Kan du kommentera?

2008-02-16,  kl 17:17:42


Det har kommit till min uppmärksamhet att det har varit problem med att kommentera mina inlägg på bloggen. Därför jag jag ett testinlägg för att se om problemet kvarstår. Så kommentera gärna.


Såhär en fredagskväll...

2008-02-15,  kl 22:00:27


Jag är proppmätt. Vi har precis ätit Buffalowings med klyftpotatis och morotsstänger  som vi har dippat i olika matlagningsfraiche, mums. Dagen har varit bra, lite träningsverk efter gårdagens storstädning och möblering som jag gjorde medan baby var i skolan. Jag flyttade runt hela lägenheten även fasat hon var tveksam. Speciellt tveksam till att flytta ut sängen från sovalkoven. Men det visade sig att den nya möbleringen blev bättre, och mysigare. Det känns dessutom mer hemtrevligt med ett komplett matbord med stolar. Nu sitter jag och skriver i den gamla sovalkoven som nu har blivit ett litet mysigt film/spel-rum med levande ljus och grejer. Snart skall vi se på film, kanske sova en liten stund för att vara vaken resten av natten. Hoppas eran dag har varit bra. Berätta gärna lite om den för mig och vad ni tänker hitta på i helgen. Själv tänker jag bara slappa och tvätta en massa tvätt. Ha det gött! 


Efterlängtade pengar och stark sushi

2008-02-12,  kl 21:48:21


Idag fick jag äntligen mina pengar från CSN. Mina räkningar är nu betalda och jag hade en hel pengar del över. Älsklingen och jag har bestämt oss för att börja gymma. Jag har verkligen saknat det. Senast jag var på ett gym var snart ett år sedan tror jag och är inte i form längre. Vi tog en liten shopping-tripp till city och jag handlade nya skor åt oss. Hon blev jätteglad för sina skor och jag trivdes i mina. Jag passade även på att införskaffa nya träningsbyxor. Sedan åt vi sushi på någon liten restaurang med alldeles för mycket wasabi på. Fan va starkt det blev. Imorgon börjar första passet, det skall bli riktigt spännande och roligt att få bli Veronicas personliga tränare. Nu sitter jag ensam här och väntar på att sömnen skall fånga mig. God natt!

image84



Vill du ha en designad blogg?

2008-02-11,  kl 09:06:09


Ja, jag har bestämt mig, jag skall börja designa bloggar. Igår gjorde jag som sagt http://byggmaria.blogg.se och innan det gjorde jag http://syberia.blogg.se. Jag hade tänkt mig ett par hundra beroende på omfattningen och hur mycket som behövs göra. Ibland kanske man bara vill ha en designat "logga" och ibland en extreme blogg makeover.
Har du en blogg som behöver ett ansiktslyft så hör av dig vettja!


iLife är ett paradis

2008-02-11,  kl 08:40:29


Jaha, då har helgen passerat, men det känns fan som en söndag fortfarande. Jag kan ännu inte ta mig till skolan, men snart får jag pengar från CSN och då kan jag köpa mig ett månadskort. Min älskling har äntligen fått sin Macbook, det känns alltid lika trevligt att få folk gå över till Mac från Windows, det är ungefär som att gå från mörka till ljusa sidan. I fredags var vi på MediaMarkt för att köpa hennes dator. Vi passade även på att köpa lite andra saker som Wii-spel och en hårddisk-kabinett. När vi skulle höja min kreditgräns ör delbetalning så fick jag avslag av någon anledning. Enligt banken hade jag för låg inkomst fast jag tjänar minst 120000 om året och då hade jag ändå studentförmån. Vi fick lämna butiken i stor besvikelse och min baby fick gråta ut i min famn. Det skar i hjärtat att se henne så ledsen när jag vet hur mycket hon hade sett fram emot just den här dagen då hon skulle få sin mac.

Under lördagen så kollade jag upp andra butiker som hade delbetalning och jag hittade en i city. Vi åkte tåget mot staden och traskade runt en stund för att hitta butiken. Tillslut hittade vi den och jag började prata med en butiksföreståndare om hur det funkade med delbetalning och han skulle kolla upp om jag kunde få delbetala. Det vart inga problem alls, de frågade inte ens efter min inkomst. Det blev en Macbook till baby och en iPod Touch till mig, snacka om att hon blev glad. När vi gick ut så visade sig att vi hade hamnat i en annan butik. Det var iLife vi hade hamnat i. En mycket bra butik alltså med kanonservice och bara appleprodukter nästan, vilket paradis.

Söndagen gick till största delen åt att designa http://byggmaria.blogg.se. Hon blev tydligen riktigt nöjd och jag tjänade en liten hacka på det som jag kunde betala iPod-upgraderingen för.

Nu sitter vi båda och knapprar på våra datorer, men snart blir det frukost och mys i soffan framför någon film eller så. Ha det finnemang och glöm inte min tävling!


iPod Touch - Imponerande

2008-02-10,  kl 13:47:00


image53
image83
Ja, nu har man alltså en iPod Touch. Jag tänkte väl inte direkt göra någon genomgående recension men jag kan dock bjuda på första intrycket och berätta lite allmänt vad jag tycker om Appels nya iPod.

Jag kan börja med att säga att jag älskar den här lilla saken. Jag anade aldrig att den skulle vara så rolig att leka med och hur användbar den faktiskt är. Framtidens mediaspelare är här utan tvekan. Spelaren levereras i en snygg, svart, liten förpackning som liknar paketen de andra spelarna levereras i. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Apple är bäst på att paketera sina produkter. Både smart och säkert. När jag öppnade upp paketet som är mer som en ask så fick man direkt en känsla av lyx och teknik på samma gång. Manualer sköts åt sidan och jag började direkt pilla på den. Skärmen slås på och man möts av knivskarp bild. Har aldrig sett något så skarpt på en bärbar mediaspelare. Skärmen är otroligt bra med andra ord och man har verkligen lyckats med tryckfunktionerna samt känsligheten. Jag var lite rädd för att man var tvungen att trycka på skärmen och vara exakt med fingrarna. Men det visade sig att du behöver bara nudda lite försiktigt med fingret så kan man göra kommandon och träffsäkerheten är kanon. Oftast så träffar man rätt oavsett hur liten texten eller bilden är. För att testa skärmen lite ytterligare så lade jag in en film och jag blev minst sagt överraskad att bilden var så skarp och fin. Ungefär som att titta på HD på ett litet format.

När det kommer till ljudet så har jag hört tidigare att spelaren är ungefär lika bra/dålig som iPod Video. Eftersom jag har haft en så kan jag säga att jag tyckte ljudet var bättre, inte mycket men bättre. Dock så saknar jag fortfarande att kunna styra EQn själv istället för att använda förval.

Jag tvivlade lite på att surfa på hemsidor på en sån här liten sak, men det har jag fått äta upp. Jag har vid flera tillfällen valt att surfa på iPoden istället för min Macbook Pro. Det är riktigt smidigt att zomma in och ut på hemsidor och jag gillade "tillbaka"-funktionen där man ser miniatyrbilder av varje sida som man har besökt nyligen. Tyvärr så stöde inte Safari i iPod allt som t.ex. flash m.m. Får hoppas att det kommer en uppgradering som ser till att det blir så. Då tror jag att vi kommer få se många fler webbprogram och spel.Jag upptäckte även under surfandet att det finns många sidor anpassade för just iPod Touch/iPhone. Det mest imponerande var nog BeeJive som är en chattklient över webben med stöd för bl.a. MSN. Påminner mycket om iChat och var också riktigt imponerande.

Jag har ännu inte hunnit uppgradera iPoden till den senaste mjukvaruversionen. Men då skall man få till flera program och funktioner, det skall bli spännande. Jag kan nog återkomma om den saken.

Sammanfattningsvis:
iPod Touch är som jag har nämnt många gånger i texten; Imponerande. Skärmen är av bästa klass, ljudet är bra och det är riktigt kul att leka med den. Möjligheterna känns oändliga och jag ser fram emot speltillverknigen och programutbudet. Det har aldrig varit så roligt med en pekskärm förut. Apple har gjort det igen.


Bloggtävling 01 - Vinn en iPod Nano

2008-02-09,  kl 07:16:49


image81
Som ni kanske har märkt så är jag ganska förtjust i Wasas nya "designtävling" och jag har gjort en del bidrag. Jag vill verkligen vinna. Inte för att man får en iPod Nano utan för att det är en mindre dröm för mig att designa en produkt som kommer ut på marknaden. Därför tänker jag nu dra igång en tävling som kan få min lilla dröm att gå i uppfyllelse och vinnaren en iPod Nano. Just det, jag tänker ge bort tävlingens förstapris till en av er som deltar i tävlingen och röstar fram ett av mina tre bidrag. Jag berättar mer om reglerna lite längre ner. Jag har sett många bidrag på tävlingen och för att vara ärlig så är de flesta oseriösa, med undantag för vissa. Men om ni inte anser att ett av mina bidrag skall vinna så tycker jag inte att ni skall rösta heller, jag vill fortfarande att det mest omtyckta bidraget i tävlingen skall vinna.

Tävlingen går ut på att ni väljer ett eller flera av mina tre bidrag som ni tycker skall vinna. Röstar på bidraget och kommenterar bidraget med ert bloggnamn eller nickname. Ni får bara kommentera en gång per bidrag. Sedan så skickar ni ett mail till [email protected] med rubriken Bloggtävling 01, skriver vilket/vilka bidrag som du har röstat på och motiverar varför just du skall vinna en iPod Nano. Klistra sedan in tävlingsbilden på eran blogg (t.ex. i ett inlägg) och länka den till http://castru.blogg.se. Tävlingen avslutas den 3:e mars.

För att ni skall ha chans att vinna så skall ett av mina tre bidrag vinna tävlingen. Därför så får ni gärna rösta på flera bidrag, gärna flera gånger. Om ett av mina bidrag vinner så kommer jag och Veronica utse en av er som har deltagit med den bästa motivationen. Vårt beslut kan inte överklagas. Lycka till!

Regelsammanfattning:

* Ett av mina bidrag måste vinna för att bloggtävlingen skall vara giltig!
* Max 1 kommentar per bidrag!
* Max 1 motivation per person!
* Underteckna eran kommentar med ert bloggnamn eller ditt nickname!
* Mailrubriken skall vara Bloggtävling 01!
* Mailet ska skickas till skickas till [email protected]!
* Vårt beslut kan inte överklagas!

Bidrag 1
image77

Bidrag 2
image78

Bidrag 3
image79


Jag som bloggdesigner?

2008-02-08,  kl 08:05:52


Det har kommit till min lärdom att folk gillar min bloggdesign och somliga har frågat efter min hjälp, även erbjudit en liten summa pengar för besväret. Eftersom jag tycker om att designa hemsidor och hjälpa andra och som ett plus i kanten en liten extra inkomst så kanske man skulle börja designa folks bloggar? Låter det intressant? Hör gärna av dig om du har en blogg som du vill fräscha upp.


Ljusa tider på G

2008-02-07,  kl 14:35:24


image75
Äntligen ser framtiden, i alla fall den närmsta tiden, ljus ut. Veronica har börjat ny kurs och har till slut fått ihop tillräckligt med poäng för att kunna få studiestöd från CSN och vi väntar spänt på besked. Men det ser bra ut. Hon som jag fick prata med igår sa att det såg ut att vara grönt och att hon skulle ta ett beslut idag.

Nu är älsklingen i skolan och jag är så glad att hon trivs. Jag skall snart börja städa och göra lite fint tills hon kommer hem. Jag har även gjort ännu ett bidrag i Wasa-tävlingen, jag måste verkligen tycka att det är skoj att designa knäckebrödspacket. Ni hittar den >HÄR<. Ni får gärna rösta på den också, makes me happy you know. *wink*

Nu ropar diskborsten och dammsugaren på mig, dags att städa.


Bäst hittills

2008-02-07,  kl 06:38:52


Mitt bästa bidrag hitills enligt mig själv! Rösta gärna. *smile*
http://www.wasasandwich.se/index.html?ID=8338


Nytt bidrag för tävlingen

2008-02-06,  kl 04:52:54


image74
Jag blev nyligen klar med ett nytt bidrag till tävlingen på http://www.wasasandwich.se och jag måste säga att jag är lite mer nöjd den här gången. Tog mig nästan två timmar (fick dock börja om när jag nästan var klar för jag råkade trycka bort fönstret). Rösta gärna om ni gillar den. Ni hittar den här under länken.
http://www.wasasandwich.se/index.html?ID=5138.


Har gjort en ny design

2008-02-05,  kl 20:41:12


...på tjejens blogg. Hon hade tröttnat så medan hon sov gjorde jag om den i smyg. Hoppas hon blev nöjd.
Ni kan kolla in den om ni vill, finns under mina länkar här på sidan.


Rösta fram mitt bidrag

2008-02-05,  kl 15:39:14


image73
Jag satt och gjorde ett bidrag till tävlingen på http://www.wasasandwich.se/ och nu ligger den på juryns favoriter. Hjälp mig att rösta fram den bland de 50 "bästa" så kanske ni kommer se den i hyllorna i framtiden.
http://www.wasasandwich.se/index.html?ID=3266


En baby räddas ur eldhaven

2008-02-05,  kl 03:16:32


image72
Det var på Aftonbladet som den otäcka och gripande bilden fångade mig. Bilden är tagen från den tragiska händelsen i Ludwigshafen i Tyskalnd där minst 9 personer omkom i en brand i ett flervåningshus, 5 av dem var barn och en gravid kvinna. Här släpper en familj desperat ner sin baby flera våningar som fångas upp av brandmän. Jag tycker att bilden var så stark att den förtjänar uppmärksamhet även på min blogg.


Om hon ändå kunde förstå

2008-02-04,  kl 10:52:08


Jag önskar att hon förstod hur mycket hon betyder för mig. I hela mitt liv har jag mer eller mindre känt mig ensam och varit utanför. Men när jag träffade henne så har jag kunnat se ljus och hopp. Jag blev den lyckligaste killen på jorden den dagen vi blev tillsammans. Idag är jag fortfarande överlycklig att jag har henne. Men hon förstår inte det. Hon förstår inte att jag vill dela mitt liv med henne. Hon förstår inte att det är hon jag vill vakna upp bredvid varje morgon och höra hennes lugna andetag. Det är hon jag vill se världen med och uppleva livets motgångar och äventyr. Jag skulle aldrig tänka mig byta ut henne mot någon annan. För det finns ingen annan som kan få mig att känna mig såhär levande som hon. Om hon bara kunde förstå, vad enkelt allt hade varit då.

image71


När jag gick från Windows till Mac

2008-02-04,  kl 10:05:16


image70
Det slog mig nyligen att jag har skrivit en artikel om berättelsen när jag gick över till Mac på en annan blogg. Jag tänkte att jag kunde göra en re-post och berätta den igen på min riktiga blogg. Men jag berättade aldrig hela historien, tills nu.

Allt började 2005 i samband när jag började plugga på HGO (Högskolan på Gotland). Genom ett företag fick alla studenter erbjudanden om att köpa bärbara datorer för deras studier. Valet stod mellan LGs nya eller DELL. Jag valde en LG och var jättenöjd flera månader. Men jag upptäckte problem redan efter ett par veckor. Jag fick blue screen ofta, den hängde sig och blev stekhet varje gång jag körde krävande program. Jag pratade med leverantören och de trodde att det var fel på minnet i datorn, så jag fick dem utbytt på plats efter ca. en vecka. Men det löste inte problemen. Återigen fick jag gå tillbaka med datorn och de skulle titta närmare på problemet. Under tiden så fick jag låna en annan dator. Det gick ett par veckor innan jag fick svar. De berättade att min dator behövde skickas till Korea för analyser. Det var då bara två veckor kvar till sommarlovet och jag bad dem fixa datorn innan sommarlovet, men jag visste att det inte skulle bli så. Sommaren kom och min dator var i Korea, hela sommaren. Det var i slutet av augusti som jag fick höra att datorn var på väg tillbaka och att jag snart kunde hämta den. Dagen kom och jag var mycket glad att jag äntligen hade fått tillbaka min laptop. Men knappt 40 min efter att jag hade startat datorn var den så varm att jag kunde steka min lunch på den. Jag blev förbannad och ringde chefen själv på LG. Efter en lång diskussion kom vi fram till att jag skulle få en helt ny dator. Men den var så ny att den ännu inte hade släppts ännu. Den skulle släppas i oktober (om ca. en månad). Jag tackade för erbjudandet och fick vänta igen. Drygt en månad senare fick jag ett samtal från leverantören att min nya dator hade kommit och jag kunde komma och hämta den. Jag var riktigt glad. Det hade nästan gått 1 år sedan jag köpte min första laptop, och nu var jag på väg att hämta ut en sprillans ny utan extra kostnad.

Jag var mycket nöjd ett par veckor, och det fanns inte många problem att anmärka på. Men jag hade under den senaste tiden fått upp ögonen för Mac. Jag hade hört hur bra och pålitliga Mac är, inte minst från min vän som har haft en Powerbook en längre och är än idag mycket nöjd. Det fick mig att bli allt mer intresserad för varje gång han berättade något nytt och det slutade med att jag ångrade mitt köp av en värsting LG-laptop för drygt 1 år sedan. Jag försökte få min laptop såld men intresset för en så dyr laptop fanns tydligen inte. Jag nämnde förvisso i annonsen att jag var intresserad av att byta min laptop mot en Macbook Pro med men jag fick lära mig av min vän att när man väl har gått över till Mac vill man aldrig gå tillbaka till Windows. Jag fick dock under två månader två erbjudanden om att byta min LG-laptop mot en Macbook Pro, vilket gjorde mig otroligt glad båda gångerna. Dessvärre ångrade sig den ena personen och den andra fick sin Mac såld istället. Tiden gick och hoppet om en Mac blev mindre. Det var när jag nästan hade glömt bort allt som jag fick ett mail om ett nytt erbjudande. Personen hade en sprillans ny och knappt använd Macbook Pro 17" och var intresserad av att byta sin dator mot min nya LG. Det dröjde inte länge tills jag ringde personen och vi kom överens om en byteshandel genom expresspaket. Knappt ett dygn senare kunde jag hämta ut paketet och glädjen och förväntningen i mig var stor. Jag kände mig som ett barn som snart skulle få öppna den största julklappen.

När jag hade kommit hem började jag genast packa upp allt från den snygga och smarta "väskan" som datorn levererades i. Sladdar kopplades in och datorn trycktes igång och jag började Installera Mac OS X Tiger. Det tog inte lång tid innan jag förstod det som var så mycket bättre med Mac OS.


Idag har jag haft min Macbook Pro snart 1 år. Jag har aldrig haft några anmärkningsvärda problem eller andra konstigheter som man ständigt stötte på i Windows. Dessutom är allt jag ser på skärmen mer grafiskt tilltalande samtidigt som det är snabbare och stabilare. Jag har svårt att tro att jag någonsin skulle välja att återgå till Windows igen precis som min vän tidigare sa; När man väl har gått över till Mac vill man aldrig gå tillbaka till Windows igen.

Det var den långa berättelsen om hur jag lyckades byta en LG-laptop mot en ny Macbook Pro. Du har varit duktig som orkat läsa allt! *smile*


Ett hjärta av hasselbackspotatis

2008-02-03,  kl 17:01:19


image67
Igår bjöd jag min älskling på en hjärtformad hasselbackspotatis och jag byggde en pyramid av sockerbitar. Är jag kreativ på ett sjukt sätt? Eller har jag så tråkigt ibland att jag desperat försöker göra något åt saken? I alla fall blev hon glad för den, men kanske mest för att det var en god hasselbakckspotatis.

Idag fick jag även låna pengar av papa. Men det kändes inte bra att fråga med tanke på vad han går igenom just nu. Men jag har lovat mig själv att han skall få tillbaka allt och lite till så fort jag får mina pengar från CSN. Skolan är så slappa på att registrera betygen som jag behöver. De förstår inte att det är så mycket som står på spel om vi inte får pengar. Men nu så har en lärare sagt att han skall ta tag i saken på måndag så vi får hoppas på att jag får betygen då. Snart skall jag iväg till affären, skall bara käka upp mina nudlar. Man skall ju inte gå hungrig när man handlar sägs det ju.

Ta hand om er!


En geishas memoarer (2005)

2008-02-03,  kl 09:06:33


image40image64

"En geishas memoarer" handlar om den unga flickan Chiyo som blir såld av sin egen far till ett geishahus i staden Koyoto. Hon förs bort från den lilla fiskebyn tillsammans med sin syster och de blir placerade på olika geishahus. Till en början försöker hon desperat rymma från den hårda tillvaron och återförenas med sin syster, men misslyckas. När allt hopp verkar rinna ut möter hon en vacker dag en vänlig man med två vackra geishor. Hans vänlighet får Chiyo att bestämma att hon tänker bli en geisha till varje pris och hon får hjälp av en mentor vid namn Mameha som har lovat Chiyos husmor att hon skall bli den mest eftertraktade och högst betalda geishan i hela Japan.

Filmen bygger på Artur Goldens storsäljande roman och är regisserad av Rob Marshall (som även regisserade succén Chicago). Jag hade ganska höga förväntningar på den här filmen. Jag blev förvisso inte besviken, men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Det som jag hade mest svårt för var att man pratade engelska i filmen, vilket förstörde trovärdigheten och känslan lite. Man märker att filmen försöker vara storslagen, men man lyckas aldrig riktigt. Jag tror man skulle ha fokuserat lite mer på en vackrare och mer färgglad sagoton, lyft fram filmmusiken som är mycket bra och fångat det vackra och det mystiska som geishor symboliserar. Då kunde det här bli en fullträff.

image65image66


Fan vad intressant...eller inte!

2008-02-01,  kl 05:24:18


image63
Idag när jag satt på bussen plockade jag upp dagens lokaltidning från Aftonbladet och börjar bläddra mig igenom den. I tidningen läste jag att Rinkeby äntligen, men bara kanske, skulle få en flaggstång på torget. Jag blev helt från mig, skulle det äntligen ske? En flaggstång mitt på torget? Det här har jag väntat på så länge. Jag blev så uppspelt att jag var tvungen att berätta det för mina nära och kära när jag kom hem. Vi alla blev överlyckliga. Vi kunde knappt tro att man har börjat diskutera om att resa en flaggstång i Rinkeby. Vi blev så glada att vi tog varandra i hand och studsade glatt ut i staden och spred den glada nyheten. ... Seriöst? Vad tänkte skribenten egentligen? Tror personen på fullaste allvar att någon verkligen bryr sig? Jag hade inte ens brytt mig om jag bodde i Rinkeby. Det är för fan bara en flaggstång vi pratar om. Vad skall man skriva om här näst? Att farbror Kurt tänker måla om fasaden på sitt garage? Nej, skärpning nu. Det måste finns viktigare saker att skriva om.

Men nu över till resten av dagen. För idag blev jag klar med omkodningen av projekt/företagshemsidan till skolan. Jag hade jobbat hela kvällen igår och långt in på natten och jag fortsatte även idag med det sista. Nu är jag klar och hemsidan och den ligger uppe på en tillfällig adress (http://www.tjelvar.org/~1te02b_lilo/index.html). Ni får gärna kolla in den och säga vad ni tycker. jag är medveten om att koden inte är perfekt, men jag tror det duger för att klara kursen. Jag måste se till att jag får mina resterande poäng från skolan så att vi kan få CSN-pengarna någon gång.

Snart skall jag och älsklingen se The Golden Compass, den verkar helt okej. Ni lär få se en recension av filmen inom kort.

Ha det gött gott folk!