300 (2007)

2008-01-29,  kl 12:54:53


image60
image59
Denna film är historien om en av tidernas största slag (slaget vid Thermopyle) då kung Leonidas och hans 300 tappra krigare som slogs mot den självutnämnde härskaren och guden Xerxes och hans persiska armé. Deras mod mot omöjliga odds inspirerade hela den antika Grekland till att enas mot den persiska fienden.

300 baseras på Frank Millers serieroman och är en mycket blodig och våldsam film. Med unika visuella effekter och mäktiga stridsscener blir det här en fröjd för ögat och är bland det snyggaste jag har skådat i filmväg. Historiskt sett har den förvisso sina brister. Filmen berättar snarare mytologin om de 300 spartanerna istället för sann fakta. Skådespeleriet har sina brister också, men man har valt att använda sig av mindre kända skådespelare. Zack Snyder har regisserat filmen, han är även känd för re-maken av Dawn of the Dead. 300 är ett måste om du är en filmälskare, gillar våldsscener och blod. Det här är inget som du har skådat tidigare.   

image61image62


8 månader

2008-01-28,  kl 19:54:53


Idag är det den 28e och vi firar 8 månader tillsammans. Fast hur kan vi fira något sådant här när man inte har pengar? Det blir inte lättare heller när CSN inte skickar ut ansökningsblanketter som de sa att de skulle. Får säkert inga pengar den här veckan. Nu ljuder Dire Straits ur hemma bion och jag saknar motivation att skriva, jag sitter bara här och stirrar in i texten som sakta växer sig större. Snart skall vi fortsätta se på Heroes som jag har introducerat för Veronica och hon verkar gilla det. Jag älskar att sitta i soffan och hålla om henne, jag förstår knappt att hon är min. Vill aldrig släppa taget om henne. Jag älskar dig baby, snart är det 1 år tillsammans.

image58



The Fifth Element (1997)

2008-01-27,  kl 03:05:20


image57
image54
Det här är en riktig nostalgitripp, fast 250 år fram i tiden. Det femte elementet (Milla Jovovich) får hjälp av en före detta soldat, som numera är taxichaufför (Bruce Willis), att stoppa ondskan till att förgöra allt liv, något som den försöker femtusende år. Ondskans högra hand Mr Zorg (Gary Oldman) försöker tjäna stora pengar på den kommande undergången och samtidigt hitta de andra elementstenarna.

The Fifth Element är som en modern 60-tals-Sci-Fi-film med mycket färg. Faktum är att ganska mycket känns gammalt för att vara framtiden (och då har jag överseende med att filmen ändå har ett par år på nacken), speciellt utstyrseln som mest känns larvig. Men det är en häftig film med många snyggt gjorde scener, inte minst de i New yorks "lufttrafik". Det är även kul att se Gary oldman i en sån här roll med den fåniga redneck-dialekten/brytningen. Filmen är regisserad av Luc Besson som är aktuell med den nya filmen Hitman, som baseras på datorspelet med samma namn. The Fifth Element fick en Oscar-nominering för bästa effekt. Har du missat den här klassikern och om du gillar Sci-Fi så bör du se den här.

image55image56


Ur hjärnskakningen kom en idé

2008-01-27,  kl 00:02:56


Lördagen har dagen präglats av en mindre hjärnskakning efter gårdagens strapatser när vi lekte svimmleken för andra gången. Första gången gången svimmade jag och slog huvudet i golvet. Andra försöket skulle Veronica vara beredd att knuffa mig mot sängen så att jag skulle landa mjukt. Men när jag svimmade så råkade jag slå till henne och jag ramlade åt andra hållet, slog ögonbrynet i bordet och skallade sedan golvet. Jag mådde inte så bra när jag kvicknade till. Men allt ont brukar föra något gott med sig också. Idag kom jag på världens smartaste sak, eller i alla fall det smartaste jag har kommit på idag. Om man skall göra många smörgåsar så kan det vara jobbigt att bre på smöret med en liten smörkniv. Ta istället en slickepott med en klick smör. Det räcker att du gör ett drag över mackan så är den färdigbredd. Smöret bör gärna vara lite mjukt. Det spar tid och stress. Hoppas du får nytta av min lilla idé någon gång.*smile*

Ha det fint!


K-PAX (2001)

2008-01-25,  kl 10:10:12


image53
image50
Prot (Kevin Spacey) är en patient på ett mentalsjukhus. Han hävdar att han kommer från planeten K-PAX. Hans psykolog (Jeff Bridge) försöker hjälpa honom men när han börjar tvivla på sina egna förklaringar och Prot lyckats övertyga hans närmaste vänner börjar man undra ifall Prot inte talar sanning ialla fall.

K-PAX är en ganska spännande, intressant och vacker film. Jag har sett andra filmer där människoliknande utomjordingar besöker våran planet, men den här filmen är bland de bättre. Kevin Spacey är perfekt för rollen och man blir småkaxig i soffan när han lyckas motbevisa saker och ting för personerna runt omkring honom. Men som de flesta filmerna så börjar det bra men det blir alltmer utdraget. Jag är inte ens säker på om jag gillar upplösningen i filmen för någonstans tar det mystiska slut och det slutar med en slags detektivutredning. Men överlag är detta en mycket sevärd film om man är tillräckligt pigg. 

image51image52



En 25:e utan pengar

2008-01-25,  kl 09:07:07


image49
Fredag morgon och jag har varit vaken sen kl. 7 med mag och huvudvärk. Men det går nog över efter lite frukost, så fort jag orkar göra någon. Jag har passat på att registrera mig på olika studentbostadsföreningar så nu är det bara att invänta på de rätta lägenheterna. Fast det är inte det jag är mest orolig för, att få en lägenhet eller inte. Jag vill först och främst komma in på Computer Graphic Design på KY-akademin i Lindholmen. Skulle vi inte få en boplats på en gång kan vi nog "hyra" ett rum hos Vernicas pappa tills vi får tag på eget. Jag hoppas att han kan hjälpa oss med flytten också.

Igår ringde jag till skolan och pratade lite. Jag fick reda på att konkurrensen om platserna är ganska hård. Förra året var det ca 150 personer som hade sökt till programmet. 60 av dem får komma på intervju och 24 av dessa 60 kommer in. Jag måste verkligen visa vad jag går för. I övrigt verkar det vara en riktigt bra utbildning, de flesta får faktiskt jobb efter utbildningen. Men det är kanske inte så konstigt eftersom det är en KY-utbildning och då jobbar man sida vid sida med arbetsmarknaden.

Jag ringde även CSN och undrade varför jag inte hade några inkommande betalningar från dem, eftersom det är idag jag skulle ha fått pengar. Det visade sig att jag hade glömt att skicka in ansökan, jag hade bara betalat kåravgiften och blivit registrerad. Dumt av mig, nu måste jag vänta nån vecka eller två innan jag får mina pengar. Som tur blir det retroaktivt samt att vi har fått vårt bostadsbidrag som i år är betydligt högre, 800% högre. Så det skall nog gå bra.

Men som sagt, idag är det fredag. Det betyder mysdag med god mat och film. jag tänkte köpa sushi till oss, det var ett tag sen. Hur blir din fredag, skriv och berätta här.

Ha en trevlig helg!


Avslag såklart: Fortsättningen

2008-01-23,  kl 18:56:08


Idag ringde jag Handikappombudsmannen. Men de kunde inte hjälpa oss så mycket eftersom de bara hade hand om diskrimineringsfrågor. Men han jag pratade med sade att vi skulle söka hjälp på Försäkringskassan eller socialen tills Veronica har börjat läsa flera ämnen. Men socialen känns ganska uteslutet då man blir bunden till hela arbetsmarknaden i Sverige och får inte neka jobberbjudanden. Så fuck that shit. Försäkringskassan är ett bättre alternativ, men de är så slappa att min farmor ensam hinner erövra Kina innan vi får något beslut. Det bästa är nog om Veronica hittar flera kurser, även på distans så att vi kan skicka in en ny ansökan till CSN och få det här överstökat. Jag håller er uppdaterad om den saken!

Idag berättade jag för min älskling att jag kunde tänka mig söka till en annan utbildning i Göteborg och flytta dit med henne så att hon skall må bättre och känna sig hemma. Jag har letat lite snabbt på nätet och har bara hittat en utbildning som verkar intressant. Behöver nog minst en till för att vara säker på att få en plats. Och så någonstans att bo. Det är ju inte helt lätt att hitta en boplats, speciellt inte om man skall flytta redan efter sommaren. Men jag skall leta vidare sen får vi hoppas på det bästa. Går att som det ska flyttar vi till Göteborg i augusti.

Ha det bra!


Heath Ledger död

2008-01-23,  kl 01:41:37


image46
Skådespelaren Heath Ledger upptäcktes livlös i en lägenhet i Manhattan under tisdag eftermiddag. Man tror att orsaken är en överdos av droger. Heath gjorde sin första riktiga succé i filmen 10 Things I Hate About You (1999). Året efter spelade han mot Mel Gibson i filmen The Patriot (2000) och året därpå huvudrollen i den rockiga "medeltidsfilmen" A Knight's Tale (2001). Efter det har det bara gått uppåt för Heath. Han fick sin första Oscar-nominering för bästa huvudroll i filmen Brokeback Mountain (2005). En av hans sista roller blev i filmen The Dark Knight som har premiär i sommar. Heath blev 28 år gammal.


Avslag såklart

2008-01-22,  kl 14:31:35


Nu är det klart. CSN gjorde avslag efter drygt en månad med falska förhoppningar, så vi får inga pengar nu. Det känns ju jävligt trevligt när man har levt på 30 kr sen fredags och man vet att det inte kommer bli mycket bättre. Enligt CSN läser hon inte tillräckligt med poäng och det spelar ingen roll ifall hon är hörselskadad eller inte, lika för alla enligt CSN, dumma jävlar. Vi har dock fått bra stöd av folk runt omkring och det känns skönt att folk bryr sig, tack till er! I morgon skall jag ringa handikappombudsmannen och be om tips på hur vi kan gå vidare med detta. Jag återkommer med uppdateringar på processen.

Ha det bra!


Kursstart i Java

2008-01-21,  kl 21:40:32


image43

Idag började en ny kurs; Java-programmering. Det skall bli ganska spännande, men samtidigt är jag orolig för att jag kommer tycka att det är tråkigt. Bara introduktionen idag var seg som fan, fast det berodde kanske på att jag var trött och irriterad. Men som vanligt lyckas min älskling pigga upp mig och göra mig glad. Jag är så lycklig att jag har henne. Klarar mig inte utan dig baby! Ringde även CSN och fick prata med en handläggare som sa att han skulle ta tag i Veronicas ärende och att ett beslut skulle fattas innan kl. 16:00 idag. Men inte fan hade man tagit något beslut när jag ringde vid 16. Jag skulle ringa i morgon eftermiddag igen och kolla om det har hänt något. Får vi inte pengar tänker jag fanimej kräva skadestånd för den långa väntetiden och alla falska förhoppningar om att det kommer bli bra. Jaja, sluttjatat om det. Nu skall jag återgå till Eclipse (Java-utvecklingsprogram) och försöka koda lite.


Vårkänslor i luften

2008-01-20,  kl 16:26:46


Idag är det en sån där kanondag när allt känns rätt. Jag har till och med känt vårkänslor i luften när jag slängde soporna. Jag blev klar med älsklingens blogg (efter en del tjat förstås) som ni kan hitta här under "länkar". Jag har till ock med städat, skurat golvet och flyttat ner vårt matbord som bara var i vägen. Nu sitter jag och äter jättegoda brödtärningar som baby har ugnsrostat med vitlökssmör. Det kan inte bli mycket bättre nu.

Ta hand om er!


Hard Candy (2005)

2008-01-20,  kl 15:59:33


image40
image37
Den 14-åriga tjejen Hayley (Ellen Page) träffar den 32-åriga fotografen Jeff (Patrick Wilson) i en chatt och de bestämmer sig för att träffas på ett café. Hayley flirtar oskyldigt och vill komma hem till Jeff där hon går med på att fotograferas. Något som Jeff ser som en fullträff, men det slutar inte riktigt som han hade tänkt sig.

Hard Candy bygger på händelser från Japan där skolflickor har sökt upp och överfallit pedofiler som har sökt kontakt med minderåriga flickor.

Filmen är på många sätt intressant. Inte minst för att det bara är 4 skådespelare genom hela filmen, men det är Hayley och Jeff som man får följa större delen. Filmen är även ganska otäck, inte för att den är speciellt blodig, utan mest för känslan i filmen. Den är kanske lite extra jobbig för oss killar, för så upplevde jag det i alla fall. Jag har även svårt för Ellen Page som spelar flickan. Jag tycker helt enkelt inte att hon är tillräckligt bra och övertygande i rollen, ungefär som i filmen Juno (som jag recenserade tidigare). Men i övrigt är det här en spännande och intressant film.

image39image38


Till min älskling

2008-01-19,  kl 06:41:39


Det finns många vackra blommor. Men det finns alltid en speciell som man tycker bäst om. En blomma som ger en glädje och hopp. Jag hade lyckan att finna just denna blomma och sedan dess har mitt liv blivit ljust som om blomman vore solen själv med sitt underbara sken och glädje. Utan dig är jag ett vilset bi i mörker.

image36



Godis-shot och CSN-problem

2008-01-18,  kl 17:20:16


image33
Idag blir det fest. Vejjo har fått sina pengar från FS så nu kan vi äntligen unna oss lite gott. Vi har har gjort godis-shot a la Werthers Original, Jordgubb och Turkisk Peppar. Jag tänker även laga extra god mat ikväll. Lövbiff med hasselbackspotatis och bearnaisesås står på menyn, mumma! Sen så har jag snackat med CSN ang. Veronicas studiestöd. Men slappballarna har fortfarande inte lyft ett finger. Jag börjar bli jävligt irriterad på dem. Men jag skall inte låta det förstöra våran fina helg. Sen så har man ju sin underbara baby och så länge det är så kan inget bli bättre.

Ha en trevlig helg gott folk!


Macworld 2008: Macbook Air

2008-01-17,  kl 17:06:58


Nyligen hölls årets Macworld i San Francisco där Steve Jobs som vanligt presenterade nya tjänster och produkter samt förra årets försäljnings-statistik av Apple-produkter där bl.a iPhone blev en dundersuccé. Årets mässa bjöd på mjukvarauppdateringar för iPhone, iPod Touch och iApple TV. Men den största och tyngsta nyheten för i år blev ironiskt nog deras, och världens, tunnaste notebook; Macbook Air. Den lilla 13.3-tummaren som inte är mycket större än ett vanligt kollegieblock och med en vikt på 1.36 kg skall sätta den nya standarden för bärbara datorer, där den trådlösa tekniken står i fokus. Macbook Air blir som förväntat inte billig. Den kommer att kosta från 16.495,00 kr och kommer att släppas i två versioner.

Specifikationer:
Skärm: 13,3"
Högsta upplösning: 1280*800
Höjd: 0.4-1.94 cm
Bredd: 32.5 cm
Djup: 22.7 cm
Vikt: 1.36 kg
Ram: 2 Gb
Processor: 1,6 eller 1,8 GHz
Hårddisk: 80 gb (standard)
Batteritid: Upp till 5 h

image28
image29


Juno (2007)

2008-01-17,  kl 15:23:11


image23
image24
Juno MacGuff (Ellen Page) är 16 år och oplanerat gravid med sin nära kompis Paulie. Men hon vill inte göra abort. Istället träffar hon paret Mark och Venessa som desperat vill adoptera ett barn och de kommer överens som att adoptera Junos barn. Men alla verkar inte helt överens om adoptionen och Juno blir sakta men säkert mer vuxen fast med tonårsproblem.

Prisvinnaren Juno har tydligen gjort succé på filmmässor världen över och har lyckats klättra högt upp på IMDB bland tidernas bästa filmer. Det sistnämnda har jag lite svårt att förstå, för filmen är inte så bra som man vill få folk att tro och Ellen Page känns inte helt övertygande i rollen. Men filmen har ändå sina stunder och är fint filmat. Dock saknar den ändå den där gnistan som jag anser behövs för att ligga på topplistan. Ibland vet man inte om man skall skratta eller inte, för det här är väl ingen komedi? Eller? Det känns inte heller som en riktig dramafilm som kunde gripa tag lite extra. Istället känns det mesta som en vanlig tonårsfilm som börjar bli vuxen.

image41image42


Projektarbete: Ljud och rörlig bild

2008-01-16,  kl 23:08:05




Det här är ett projektarbete i kursen "Ljud och rörlig bild" där uppgiften gick ut på att göra en informations eller porträtt-film på ett par minuter. I vårt fall blev det en informationsfilm om Coca Cola och Coca Cola Drycker Sverige AB. Här är resultatet.


Full rulle och krossat proslin

2008-01-15,  kl 18:40:51


Idag har jag varit duktig. Jag åkte till skolan extra tidigt på morgonen för att jobba på ett projektarbete och när jag kom hem ringde jag återigen CSN om Veronicas studiestöd. De slappa jävlarna har ännu inte rört hennes ärende, skall ringa igen på Torsdag. Sen så storstädade jag hela lägenheten medan Veronica var i skolan. Men jag råkade dock ha sönder mitt fina porslinskrus som jag köpte på Medeltidsmarknaden i Visby och jag har precis gjort klart ett till "movie quiz" på facebook och nu sitter jag och uppdaterar min blogg. Det har alltså varit full rulle hela dagen och jag är inte ens trött. Vad skall jag hitta på sen? Kanske se en film med min baby? Det har jag förtjänat och det gör hon också för att hon är så fin!

Ha det bra gott folk!


Jackass - The Movie (2002)

2008-01-15,  kl 06:20:43


image23image14
Från MTV-serien till långfilm, eller snarare 1 timme och ca 20 min långt avsnitt där vi får följa Johnny Knoxville och gänget på en massa stuntförsök och äckliga upptåg. Det här är knappast en film för alla, det krävs en viss typ av humor och inte allt för känslig mage för att klara av att se på detta. Det finns många roliga scener och en del ganska smaklösa och äckliga, vissa vill man egentligen inte se överhuvud taget. Men överlag är det en rolig film och gillar man TV-serien gillar man filmen helt klart. Ett par år senare kom Jackass Number Two som är bättre enligt mig.

image15image16


Portugal

2008-01-14,  kl 10:35:38


image13
Idag pratade Veronica och jag om att resa till Portugal i sommar och hälsa på hennes släkt. Förutsatt att vi båda får sommarjobb så att vi har råd att åka. Det bästa vore om vi kunde få jobb i Göteborg, men man skall inte hoppas på för mycket. Jag vill i alla fall jobba i Göteborg i sommar. Är trött på campingen på Gotland (där jag har jobbat under 5 år nu). Vi tänkte även bjuda Veronicas mamma på resan, det kan hon behöva. Jag hoppas verkligen att vi åker för jag har aldrig varit utomlands och Portugal känns som en bra start och ett perfekt sätt att umgås med min baby.


6:e januari

2008-01-13,  kl 14:51:44


image12
Idag är det över ett år sedan jag och min baby började snacka. På önskemål har jag därför valt att skriva om hur vi träffades.

Den 6:e januari 2007, en till synes helt vanlig tråkig januari-dag, men som skulle komma att förändra hela mitt liv. Jag satt framför min dator och slösurfade, som jag alltid brukade göra, tills min bror kommer in i rummet och undrar ifall en tjej kunde adda mig på hennes MSN-lista. Hon behövde hjälp med ett av mina favoritspel, Legend of Zelda: Ocarina of Time; ett spel som jag kan lika bra som jag kan cykla. "-Javisst!", svarar jag och strax efter ploppar det upp en ruta på min skärm. Det var hon, Veronica alltså, som hade lagt till mig i sin lista och jag accepterade. Det var så allt började.

Den första tiden pratade vi mest om spelet och jag fick vid flera tillfällen agera mentor åt henne. Men med tiden började vi prata om andra saker och mitt intresse för henne växte. Hon var inte som alla andra och hennes sköna humor roade mig, jag tyckte om henne. Något annat som roade mig var hennes underbara skorrande r när vi började prata i telefon. När jag såg henne för första gången fick mina ögon massage. Hon var otroligt söt och vacker, man blev ju nästan då småkär av att titta på henne. Dagarna gick och mina känslor för henne växte och hennes känslor för mig växte likaså. Det var jobbigt att hon inte var singel. Det var efter vårt första bråk, någon gång i mars, som jag insåg att jag var kär på riktigt och jag kunde inte sluta tänka på henne. Jag ville ha henne. Men jag visste att det inte skulle bli så, hon hade ju redan sin kille samt att hon bodde på andra sidan havet. EFter bråket trode jag att jag hade förlorat henne och jag blev mycket ledsen. Senare samma kväll pratade vi ut och bestämde oss för att sluta flirta med varandra, det skulle bli bäst så för oss båda. Dock så höll det inte speciellt länge. Redan dagen efter var vi tillbaka igen och lät våra känslor frodas över MSN och SMS. Jag kunde inte släppa taget om henne nu, jag ville att hon skulle bli min. Men det var svårt med tanke på hennes förhållande och distansen. Därför blev jag otroligt... ehm, glad när hon en dag i april ringde mig och berättade att det var slut mellan henne och sin kille. Nu hade jag äntligen chansen att få henne.

Efter många långa nätter av SMS visste vi båda vart vi var på väg. Även om vi inte hade träffats så blev det verklighet den 28:e maj 2007 då det blev hon och jag. Jag tror inte det fanns någon lyckligare än mig på jorden den dagen. Längtan av att få träffa henne blev otroligt stark och vi bestämde att hon skulle komma och hälsa på mig en vecka i juni. Hon kunde få bo med mig på min arbetsplats i en mysig liten husvagn på en av Gotlands populäraste campingar (där jag har jobbat varje sommar sen 4 år). Så drygt en vecka innan mitt sommarjobb började packade jag mig ner till husvagnen och började göra den fin. Natten innan kunde jag knappt sova, inte minst för att vi SMSade med varandra men även för alla tankarna som snurrade runt i mitt huvud. Jag var jätteorolig för att hon skulle bli missnöjd med mig efter träffen.

Dagen kom och jag var lagom nervös, men ändå lugn. Jag körde ner mot hamnterminalen och började leta efter henne. Jag behövde dock inte leta speciellt länge. Jag fick höra en röst som skrek mitt namn och jag tittade mig omkring. Där stod hon med sin väska och hon sprang mot mig. Halvt oberedd hoppade hon upp i min famn och vi kramades för första gången. Den känslan kommer jag nog aldrig glömma. Den veckan var den bästa veckan i mitt liv.

Idag, nästan 8 månader senare bor vi tillsammans i en studentlägenhet i Stockholm och jag är hur lycklig som helst. Ibland tänker jag fortfarande tillbaka på den dagen när vi började snacka, den 6:e januari. Dagen som förändrade hela mitt liv.


Cars (2006)

2008-01-13,  kl 09:33:02


image22image7
...eller Bilar, om man föredrar den svenska översättningen är Disney Pixars, skaparna av b.la. Hitta Nemo, storsatsning. Här får vi följa racerbilen Lightning McQueen som är på väg till en stor finaltävling. Men på vägen dit hamnar McQueen i trubbel och skapar förödelse i den lilla bortglömda staden Radiator Springs. Han tvingas ställa allt till rätta innan han kan fortsätta sin resa. Men McQueen inser snart att allt handlar inte om att vinna.

Filmen må ha blivit Oscars-nominerad och hyllad av kritiker. Men det här är knappast Pixars bästa. Filmen är riktigt snyggt gjord och många scener är riktigt imponerade. Jag har själv läst 3D-animation och jag kan förstå vilket enastående jobb som ligger bakom. Men filmen blir som småningom seg, småklyschig och jag tappar mitt intresse. Men sen vänder det mot slutet och allt börjar bli spännande igen. Cars är en ändå en rolig film, för stora som små.

image8image9


Schyst statistik

2008-01-13,  kl 06:02:24


image8
Vid tolvslaget hade 61 personer besökt min blogg. Tack till er som tittade förbi, det glädjer mig med tanke på alla timmar av slit och frustration. Vad kan vara mer passande än att säga välkommen åter och välkommen nya besökare?



Saw 4 (2007)

2008-01-12,  kl 07:18:50


image20image5
Nattens första film blev Saw 4 där Jigsaws terror fortsätter att härja, trots efter sin död. Filmen är bättre än första, men ändå rätt kass. Scenerna är förvisso häftigt filmade och klippta. Man har heller inte snålat på effekterna och blodet, inget jämfört med Hostel. Men filmen saknar spänning och man tappar intresset rätt så fort. Det känns som att skaparna hellre ville visa upp smarta tortyridéer än att jobba lite mer på manuset. Som tur är filmen inte för lång vilket gör att den inte blir helt ogenomlidlig, men jag skulle inte rekommendera den en bra filmkväll.

image6image7


Lite om mig

2008-01-11,  kl 13:03:14


image6
Jag heter Linus, är en kille på snart 22 år som är född på Gotland men lever nunmera ett lyckligt liv tillsammans med min underbara sambo Veronica i Stockholm. Jag pluggar IT, Medier och Design på Södertörns Högskola men har även pluggat 2 år på Spelutveckling & Grafik i Visby, men hoppade av pga. oseriös utbildning. Jag driver även ett konsult/webbpublicerings-företag tillsammans med en vän. Mina största intressen är spel och design och det är något som har genomsyrat större delen av mitt liv. Men jag även förtjust i film (har nog närmare 200 köpta DVD-filmer i min samling), musik, fotografering, rita och...tja, vara allmänt kreativ lixom!

I framtiden bor jag och Veronica troligen i hennes hemstad Göteborg och det skall bli spännande. Det känns som att börja ett nytt liv och det tackar jag inte nej till. Jag är dock osäker på vad jag vill jobba inom. Men jag har en ganska bred utbildning då så det lär inte vara några problem att hitta något att försörja sig på.

Ja, det var väl lite om mig.
Ciao!


Välkommen

2008-01-11,  kl 12:12:59


image3
Jag har nu gjort det, så som många andra. Jag har skapat en egen blogg och följt trenden. Utan någon större tanke på vad jag skall skriva om har jag ägnat flera timmar under de senaste dagarna och snickrat på bloggen. Nu sitter man här efterhand och funderar på vad jag skall fylla sin blogg med. Tomma tankar snurrar runt i huvudet som en evig karusell med någon glad, men irriterande melodi och jag tycks inte komma någon vart längre. Men det här är ju ändå min blogg. Jag kan ju skriva vad fan jag vill. Ja, jag får till och med svära utan att behöva bry mig om någon tar illa upp. Så egentligen finns det inga gränser. Med ett sunt förnuft och lite tid kan jag skriva vilken smörja jag helst känner för. Nu är jag igång. Min blogg är skapad och det är dags för mig att börja blogga. Kanske över en caffè latte bara för att vara lite extra trendig?

Anyway, jag hälsar er välkomna till min blogg!

/castru