Nu skiter vi i detta

2008-05-31,  kl 15:11:29


Återigen var vi nära på att hyra ut. Det var ett sista försök innan vi sticker till Göteborg. Kontraktet var påskrivet och klart och vi var förstås riktigt glada över att någon äntligen hyr lägenheten. Men ett samtal senare så fick vi reda på att hans son inte kunde acceptera att vi inte hade några tv-kanaler. Så av en sådan anledning sprack det. Dessutom så skulle sonen inte ens bo här hela tiden, ett par dagar i veckan verkade det som. Vi erbjöd alla våra DVD-filmer men det spelade ingen roll. Men nu skiter vi i detta. Nu sticker vi till Göteborg. Ha en bra dag!


Stockholmare är jävla lögnhalsar

2008-05-31,  kl 11:46:03


Nu har man precis vaknat i underbara Göteborg, där solen skiner och spårvagnen utanför rullar förbi. Tyvärr är det inte sant. Tyvärr har jag precis vaknat upp från en hård obäddad säng i vår gamla tomma lägenhet. Jag är stel och fortfarande irriterad på vad som hände igår. Därför hade jag ingen lust att skriva mer den dagen. Men nu ska jag berätta vad som hände (var beredd på ett långt inlägg).

Som sagt så hade vi besök av en kvinna i förrgår som kom och tittade på lägenheten. Hon hade kommit åt hennes sons vägnar och hon tyckte att lägenheten var jättefin och passade hennes son perfekt. Men hon undrade om vi inte kunde gå ner lite i pris för stackaren hade inte så bra betalt på sitt jobb (so? Egentligen? men men..). Jag frågade om 4000 jämt skulle passa. Hon skulle hem och kolla upp det med sin son och lovade att höra av sig innan kl 20:00 samma kväll. Jag minns inte exakt men jag tror klockan var runt halv nio - nio när hon skickade ett långt sms och sa att hennes son bara hade råd med 3700 kr. Vi ville båda hyra ut lägenheten (till varje pris, nästan bokstavlig talat) så sa vi att det var okej. Hon blev glad och vi bestämde att vi skulle skriva kontrakt dagen efter kl 14:00 då hon slöt från sitt jobb. 

Dagen efter vaknade vi tidigare för att hinna med att städa det sista och göra det riktigt fint tills de skulle komma. Vi båda städade i flera timmar non-stop, packade våra resväskor och planerade vilket tåg vi skulle ta. Vi blev nästan klara vid 14:00 men vi hade inte hört något från henne. Så efter en stund ringde vi och frågade om hon var på väg. Hon berättade att hon satt fast på jobbet och var tvungen att jobba över, men hon trodde att hon skulle vara klar om en halvtimma och därefter sitta i bilen på väg till oss. Men det gjorde oss inget eftersom vi hade lite kvar att städa så vi behövde inte stressa om man säger så. Men vi blev klara ganska snabbt och där satt vi med färdigpackade resväskor och väntade. Det dröjde en timme utan svar från henne. Jag ringde igen för att kolla om hon var på väg. Men hon svarade inte, så jag ringde flera gånger fast utan svar. Vid den här tiden började jag bli riktigt irriterad för nu var klockan halv fem och våra planer på att åka till Göteborg började sakta försvinna i ett mörker. Men sen så ringde Veronica henne och då svarade hon. Hon sa att hon hade fått en massa extrajobb och det var därför hon var sen. Hon babblade en massa om att hon var trött, värmen och stressen. Vi undrade om hon kunde köra oss till T-Centralen eftersom hon fick oss att vänta hela dagen. Men nej, det orkade hon inte. Men hon kunde köra oss till Tullinge Stn. Hon skulle bara hämta pengar och sen komma hit och då var klockan närmare 18. Återigen fick vi vänta... och vänta. Efter en lång stund fick vi ett lång sms igen av henne. Hon sa att 3700 kr var för dyrt och att hon önskade oss lycka till med uthyrningen osv. 

I den stunden sprack alla planer på Göteborg. Där hade vi suttit en hel jävla eftermiddag och bara väntat på att få komma iväg, börja det nya livet i Göteborg som vi har planerat så länge. Lägenheten var tom. Det fanns ingen mat kvar och sängen var obäddad och hade ingen madrass (för killen som skulle ha lägenheten hade en tempurmadrass som han ville använda). Så där satt vi utan någonting ungefär och visste inte vad vi skulle göra. Skulle vi åka till Göteborg i alla fall, ta kl 20:00-tåget eller stanna hemma och åka dagen efter. Det blev till att stanna en natt till så vi åkte och handlade lite god mat istället och godis. Vi förtjänade något extra gott den kvällen tyckte vi. 

Idag tänker vi åka till Göteborg oavsett om vi hyr ut eller inte. Jag tror ingen av oss är så sugna på att hyra ut till någon längre efter allt som har hänt. Men jag har i alla fall lärt mig något av allt det här. Stockholmare är ett gäng jävla lögnhalsar. Tack och hej!


Ett kort inlägg

2008-05-30,  kl 14:37:08



Det får bli ett kort inlägg nu. Vi har städat hela dagen fram till nu och allt är rent och snyggt. Snart sticker vi mot Göteborg, om vi nu får tag på biljetter dvs. Jag skriver senare när vi är framme. Ha en fortsatt trevlig dag.


Snart bär det av

2008-05-29,  kl 20:42:11


Nu har vi fått besked ang. lägenheten. Den blir nu uthyrd, dock för något lägre än vad vi hade tänkt oss. Men bättre det än inget alls. Vi är i stort sett klara med städningen och nu sitter vi bara och väntar på att kontraktet skall skrivas på. I morgon bär det äntligen av mot Göteborg och det nya livet. Det skall även bli intressant att se på den nya lägenheten som vi har fått erbjudande på. En riktigt fin lägenhet verkar det som. Det är kanske så att turen vänder nu för oss. Det har jag inget emot. Ha en bra kväll!


Städfasoner Del... "fortsättning"

2008-05-29,  kl 15:54:48


Vi har precis tagit en paus från städandet. I kväll får vi nytt besök av en som är intresserad av lägenheten. Hon behövde enlägenhet  omgående och bor själv i Tullinge. Jag hoppas verkligen att hon säger ja idag. Men jag ska nog inte hoppas för mycket nu efter vad som har hänt tidigare. Snart ska jag äta "frukost" och sen blir det väl till att fortsätta. Vi börjar bli klara i alla fall. Återkommer senare, tack och hej.


Hatar blogg-spammare

2008-05-29,  kl 00:10:44


Någon annan som är riktigt irriterad på dessa blogg-spammare som brukar kommentera i stil med "Hej, har din dag varit bra?" utan att ha läst blogginlägget först/alls. Jag själv läser många blogginlägg dagligen och ibland läser man om personer som har varit med om något hemskt eller tråkigt och sen så får man se att en blogg-spammare har skrivit en sån kommentar. Jag blir lika irriterad varje gång. Det visar ju bara att spammaren skiter fullständigt i om du har haft en bra eller dålig dag, de vill bara att du ska besöka personens blogg. Nej sånna gillar vi inte.

Vore klockrent om jag fick en sån kommentar nu, eller hur?


Förbannad

2008-05-28,  kl 23:28:10


Dagen börjar gå mot sitt slut och jag börjar bli hungrig. Har inte ätit något idag förutom sushin. Får rota lite i kylen och se vad man kan åstadkomma. Fick idag reda på att tjejen inte ville hyra lägenheten längre. Fan vad lack man blir, speciellt att hon inte sa något när hon visste att det var bråttom. Får hoppas att nästa person säger ja på en gång och att vi kan få första hyran snart. Vi lär ju inte kunna åka till Göteborg innan vi har hyrt ut. Nu säger jag god natt till er så hörs vi imorgon igen.


1 år idag

2008-05-28,  kl 20:46:15



Idag är det ett år sedan vi blev tillsammans. I ett år har hon stått ut med mig. Det har vi förstås firat idag. Det blev en dag i city som började med sushibuffé. Efter det köpte jag ett Nintendo DS Lite till henne och Super Mario 64 DS och sen piercade vi oss på A.N.T.Z. Jag piercade och töjde mina öron 4 m.m. (vilket är mer än vad man vanligen brukar) och hon fick en fin medusa. Det här var helt klart bästa dagen på länge. Allt kändes så perfekt mellan oss. Solen sken och det gjorde vi också. Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur mycket jag älskar henne, men jag hoppas att det här året som har gått och den kommande tiden är ett bra bevis. Det känns i alla fall som att vi går mot bättre tider nu när vi flyttar till Göteborg. Men det kommer dagar då vi nästan hatar varandra. Men vi är fanimej som en blommrabatt. Ibland behövs det lite skit för att kunna växa. 

Nu ska jag försöka få tag på tjejen som skulle hyra lägenheten. Hon verkar inte höra av sig, hoppas fan hon inte bangar ur. Ha det bra!


Blev det bra? =)


Grizzly Park (2008)

2008-05-28,  kl 19:50:11




Mitt i skogen har åtta ungdomar med olika kriminella bakgrunder blivit antagna för ett rehabiliteringsprogram som leds av skogvaktaren Bob (Glenn Morshower). Men de är inte ensamma. Det är förföljda av en seriemördare som dödar allt i sin väg. På råga av detta lever ungdomarna bland farliga djur, inte minst en stor grizzlybjörn som har fått dem på spåret. Det blir snart en kamp på liv och död.

Grizzly Park är utan tvekan en av årets absolut sämsta filmer. Jag hade dock inga höga förhoppningar om filmen men det var betydligt värre än vad jag hade förväntat mig. Manuset är värdelöst. Jag förstår inte ens poängen med seriemördaren i filmen. Han uppfyller verkligen ingenting mer än några knivhugg och mer än så kan jag inte säga utan att avslöja allt för mycket. Filmmusiken är horribel och effekterna är som tagna ur en splatterfilm från 80-talet. Skådespelarinsattserna är dåliga. Man kan tro att vissa inte ens har en utbildning och det får hela filmen att framstå som ett filmprojekt i skolan. Den enda som faktiskt gör ett bra jobb är Glenn Morshower som lyckas rädda filmen från en total katastrof. 




Hur ser du på våldtäkt?

2008-05-27,  kl 21:58:04



Hur ser du på våldtäkt? Anser du att straffet för våldtäkt ät för lindrigt Sverige? Vill du vara med och påverka synen på våldtäkt? Skriv då på listan för Veckorevyn.

http://www.veckorevyn.com/skrivpa/ 


Ensam picknick i solen

2008-05-27,  kl 19:33:56


Det blev en ensam picknick i solen med varma mackor och iskall o'boy. Det var skönt och avkopplande. Min kamera fick hålla mig sällskap och här är några av bilderna jag tog på min lilla utflykt.



Resultatet blev såhär

2008-05-27,  kl 16:36:10


Efter många timmar non stop-städning är jag nästan klar med köket. Har diskat ALLT, gjort rent alla hyllor och och lådor. Rensat bort det som inte används och lagt tillbaka resten snyggt och prydligt. Gjorde även rent spisen och ugnen. Väggarna och bänken fick även en omgång. Kvar återstår kylskåpet och skafferiet invändigt samt skura golvet. Älsklingen har gjort rent duschrummet/WC som blev skinande rent och TV-rummet. I morgon tar vi resten, sen är vi redo att lämna ifrån oss lägenheten.

Men nu ska vi varva ner och ta en picknick i det underbara sommarvädret.




Mina tråkiga polare

2008-05-27,  kl 11:30:59


Får jag presentera mina tråkiga polare. De heter Torktrasa, Golvmopp, Dammsugare och Diskborste. Idag ska vi alla umgås och storstäda. Jag är nog inte lika taggad som de andra, men det måste göras. Det är sista storstädningen innan vi flyttar ut för sommaren. Jag får dock glädjas åt det fina vädret, som jag förvisso inte kommer hinna ägna någon tid åt *suck*. 
Sen så har jag min älskling också som är så vacker att titta på så man blir glad varje gång. Hon är lite som en vandrande bensinmack. När man känner sig slö och ledsen är det bara gå till henne och tanka så är man ready to go igen. Nej kära vänner, nu ska jag se om jag kan hitta något ätbart i kylen. Ha en underbar tisdag!


1000 besökare

2008-05-26,  kl 18:22:42


Snart har jag haft 1000 besökare på min blogg sedan januari. Känns trevligt att folk har intresse för det man skriver och jag känner mig mer motiverad att fortsätta blogga. Så, tack till er! 


Nu blir det äntligen paj

2008-05-26,  kl 16:23:38


Ja nu jävlar blir det rabarberpaj, äntligen. I skrivande stund ligger den och gottar sig i ugnen och till det blir det självklart kall vaniljsås. Vi tänkte strax äta nybakad paj och se skräckfilmen Apartment 1303. På återseende! 


Back on track

2008-05-26,  kl 15:52:33


Ja, då var man back on track igen. Blogg.se bad om ursäkt för felet och fixade tillbaka min gamla stilmall. Måste säga att de var otroligt snabba med att svara och rätta till problemet. Tummen upp!


Strul med bloggdesignen

2008-05-26,  kl 15:39:08


Av någon anledning har det strulat till sig med min bloggdesign. Allt arbete jag har lagt ner har försvunnit i samband med bytet till den nya bloggversionen. Jag hoppas verkligen att det går att fixa till. Så ni får stå ut med en ful bloggdesign tills vidare.


Om några dagar bara

2008-05-26,  kl 15:32:58


Om några dagar bara så flyttar vi till Göteborg permanent, kanske för resten av våra liv. Det är lite scary, men samtidigt spännande. Idag har vi ätit vår sista måltid på Tullinge Restaurang & Pizzeria, något som älsklingen tydligen kommer sakna mest med sthlm. Dock så var min pizza jag beställde inte speciellt god. Den var fet och det var inte kärnfria oliver. Vilka jävla nötter de e som lägger oliver med kärnor i på min pizza. Men jag blev dock mätt och nu sitter man här igen och har tråkigt. Satt nyligen och redigerade en bild på min älskling i Photoshop. Funderar på att lägga upp lite Photoshop-tutorials om det finns ett intresse för mina läsare. Vad tycker ni?

Här har ni resultatet i alla fall.


 


Midnatt och ingen paj

2008-05-26,  kl 00:45:05


Klockan har passerat midnatt och här sitter man nu i sin ensamhet igen. Älsklingen ligger sött och knoppar i sängen. Vi har precis sett en dokumentär om brutaliteten i USAs värsta fängelser. Riktigt sjukt enligt mig. Guantanamo-fängelset är knappast ensamt när det kommer till tortyr och andra metoder som bryter mot de mänskliga rättigheterna. Men å andra sidan är det USA vi pratar om. Landet om inte förvånar någon. 

Idag fick älsklingen för sig att skaffa lugg så jag fick med hjälp av en sax och min hårtrimmer klippa henne. Resultatet blev hyffsat för att vara första gången som jag klipper någon annan. Hon blev i alla fall söt i lugg. 

Den där Rabarberpajen som jag har nämnt tidigare har ännu inte blivit av. Jag kan inte fatta varför det inte går. Det är väl för fan bara baka en paj innan man blir trött? Men nej, det är tydligen svårare än så och nu har en helg helg passerat utan att jag har lyckats. Men grejen är att man vill ju äta paj som efterrätt men inte direkt efter middagen för då är man mätt. Så då låter man tiden gå för att smälta maten, men under den tiden blir man trött och orkar inte göra något. Jag tror jag ska baka pajen under dagen så att den är klar i alla fall när man blir sugen nästa gång. Nu skall jag jag sitta här i stillheten och invänta sömnen. God natt på er. 


Mannen med järnmasken (1998)

2008-05-25,  kl 17:24:31


image127
image128
I 1600-talets Frankrike svälter folket i Paris och gör uppror. Men det tycks inte besvära kung Louis XIV (Leonardo DiCaprio) som oförskämt lever i lyx och bland unga kvinnor. Men i hemlighet har musketörerna Aramis, Athos och Porthos andra planer. De tänker till varje pris undanröja konungen och rädda folket från den rådande katastrofen. De har hört talas om fången med järnmasken som kan bli räddningen. Men först måste de befria honom.

Den här filmen är en remake av Mannen med järnmasken från (1977) och är regisserad av Randall Wallace som har jobbat mest med tv-produktioner. Filmen baseras på berättelser och personer som man tror har ägt rum under den tiden i Frankrike. Leonardo Dicaprio är hyffsat okej som Louis XIV, men man får aldrig någon ond känsla av honom. Han är lite mer som en kaxig tonåring och jag tror att kung Louis var mer än så. Vi får även se John Malkovich och Gérard Depardieu som lyfter filmen lite, speciellt Depardieu som är perfekt i sin roll. Tyvärr så kunde filmen bli mycket mer än vad den är. Jag saknar den storslagna känslan, musiken och man skulle kanske lagt mer vikt på det mörka i filmen. Storyn är bra, filmen är spännande och underhållande. Men det blir inte mer än så.

image129image130


Min huvudvärk säger stopp

2008-05-24,  kl 21:59:16


Jag vill blogga, eftersom jag inte har något bättre för mig. Men min sprängande huvudvärk säger stopp. Men eftersom jag är en envis person så bloggar jag i alla fall. Det får dock bli ett kort inlägg. Annars finns risken att mitt huvud exploderar. Därför tänker jag posta ett videoklipp från Storbritanniens version av Talang från 2007 där Paul Potts blev upptäckt. Det är häftigt hur en helt okänd, vanlig och blyg människa kan vända på sitt liv och bli världskänd. Det här klippet är från hans första framträdande som fick juryn att tappa hakan och publiken att jubla. Otroligt imponerande. Det sägs att man ska göra en långfilm om honom så det ska bli intressant att se. Nu ska jag försöka råda bot på min huvudvärk. Ha en trevlig kväll. 





Tråklördag

2008-05-24,  kl 14:29:46


Det blev ingen rabarberpaj igår. Vi blev båda trötta och sov istället. Fast det gör inte så mycket. Nu får rabarberna mogna en dag extra. Hon som var på besök igår och tittade på lägenheten har tackat ja och hon var säker på sitt svar efter att jag frågade. Nu tar vi inte emot flera besökare, orka städa noggrant flera gånger om de ändå ska säga nej. Låt oss nu hoppas på att hon är en sådan person som håller fast vid det hon säger. 

Dagen har hittills varit ganska tråkig, men det är som vanligt när man lever ett tråkigt liv. Har spelat lite Gears of War och precis sett på film och ätit frukost med baby. Snart tänkte jag nog gå till affären. Japp, gå. Det är fint väder och jag klarar inte av att sitta inomhus hela tiden. Förstår inte hur vissa klarar det. Kanske tar med mig kameran och fotograferar något på vägen. Får posta resultatet här lite senare om det blir något. Ha det gött i sommarvärmen (eller var ni nu befinner er)!   


Helgen är på ingång

2008-05-23,  kl 17:11:22


Idag har det varit knaonväder. Jag älskar verkligen sommaren och värmen. Om en liten stund kommer nästa person som är intresserad av lägenheten och kollar. Det är nystädat igen, och jag har till och med skurat.  Ikväll ska jag göra rabarberpaj. Det var flera år sedan jag åt det. Vi hittade färsk rabarber på Sabis (vår "lokala" mataffär) för en billig peng. Vad har ni gjort idag? Vad har ni för planer inför helgen?


Forrest Gump (1994)

2008-05-23,  kl 10:17:06


image123
image124
Forrest Gump (Tom Hanks) är en något efterbliven person fast med ett mycket gott hjärta. Med sina dolda talanger, en brinnande vilja och ett stort mod får han uppleva många historiska ögonblick och träffa många historiska personer i världen och lyckas beröra en hel nation, om inte en hel värld. Vi får följa Forrest genom större delen av hans liv och hans ständiga jakt efter sin barndomskompis som han är förälskad i.

"Forrest Gump" är en sån där typisk film som är svår att förklara varför den är så bra, den måste upplevas för attman ska förstå helt och hållet. Det här är utan tvekan en av Tom Hanks bästa rollprestationer och det är en film som går rakt in i hjärtat. Den har allt, och det är sällan man ser en film kunna leverera så mycket, så perfekt. Men det blir samtidigt aldrig för mycket. Robert Zemeckis har regisserat filmen och han är även känd som mannen bakom "Tillbaka till framtiden"-filmerna, "Cast Away", den animerade "Monster House" och aktuella filmen "Beowulf". Men "Forrets Gump" är hans bästa och filmen kammade hem hela 6 Orcar av sina 7 nominerade och blev snabbt en kult. Filmen ligger dessutom på plats 54 i Top 250 på IMDB.com. Jag har inte mycket mer att säga mer än att gå och se den här filmen om ni inte har gjort det. Om ni redan har sett filmen, så se den igen, det är den värd.

image125image126


Chicken Tonight

2008-05-22,  kl 21:15:04


Dagen börjar lida mot sitt slut och magen börjar skrika efter mat. I kväll blir det stekt kycklingfilé. I morgon får vi ett nytt besök av en som är intresserad av lägenheten, eftersom hon som var på besök igår tackade nej idag. Får hoppas på att nästa person inte säger nej. Det börjar som sagt dra ihop sig och vi måste snart flytta till Göteborg. Nu ska jag väcka älsklingen som ligger och snarkar i sängen och sen blir det dags för matlagning. 

Ha det bra!   


Besöksräknare

2008-05-22,  kl 14:47:29


Jag passade på att lägga in en besöksräknare som ni ser här ovan. Samtidigt fick jag för "hand" räkna ut antalet besökare för 90 dagar tillbaka (statistiken för blogg.se sträcker sig bara 90 dagar tillbaka) samt använda mig av genomsnittsvärde för att räkna ut resterande besökarna. Jag är dock inte helt säker på om jag är nöjd med placeringen av räknaren eller färgvalet. Ni får gärna komma med förslag på förbättring. Eller tycker ni kanske att det ser bra ut? 


Jorden snurrar på som vanligt

2008-05-22,  kl 12:02:55


Äntligen har man lyckats vända på dygnet. Vaknade strax innan kl 7 idag. Det var skönt att vakna upp i en nystädad lägenhet och vackert väder. Det är inte många dagar kvar nu tills vi flyttar, och det är inte många dagar kvar tills jag och Veronica firar 1 år tillsammans. Snacka om att tiden har gått fort. Men det har varit den bästa tiden i mitt liv so far.

Jag blev precis klar med en animation som jag har gjort i Photoshop som ni ser här nedanför. Nu sitter jag med spänning och väntar på besked från hon som kanske ville hyra våran lägenhet. Jag hoppas verkligen hon vill hyra lägenheten. Nu skall jag spela lite WoW och ta det lugnt.

image110


Den nya designen är klar

2008-05-21,  kl 16:20:58


Efter många timmars slit och en bitande hunger är jag äntligen klar med den nya blogg-designen. Min förra design var jag förvisso nöjd med, men den kändes så tom och livlös samtidigt, så jag satte lite mer liv i designen. I samma veva passade jag på att ändra lite i upplägget, färger m.m. Hoppas ni tycker att den är snyggare nu än tidigare, det tycker i alla fall jag.

Nu skall jag fixa några smörgåsar och o'boy. 


Uppdaterar designen

2008-05-21,  kl 09:19:39


Under dagen tänkte jag uppdatera designen lite. Därför kan det se lite rörigt ut. Jag beräknas vara klar om några timmar.


Det nya livet i Göteborg kan börja

2008-05-21,  kl 07:11:56


Sommaren är här för att stanna. Äntligen kan man laga mat och ha fönstret öppet samtidigt. Känna svala vindar och höra fågelsången utanför samtidigt som man skalar potatis. Men inte bara det, att se grönskan utanför gör att man blir extra glad och pigg. Men det som har fått mig extra glad och pigg nyligen är beskedet om att vi har fått en lägenhet på Lindholmen i Göteborg. En av de nya studentlägenheterna alltså. Det blev inte exakt den lägenhet vi hade hoppats på, men jag är lika glad för det. Kan knappt vänta tills vi kan flytta in, köpa nya möbler och börja ett nytt liv.

Fast det nya livet skrämmer mig lite också. Jag kommer flytta till en helt ny stad. Jag kommer bo ännu längre ifrån min familj och de få vänner jag har kvar på Gotland. Istället måste jag börja om på nytt i Göteborg med nya vänner, nya rutiner och anpassningar. Jag vill verkligen inte vara ensam. Men det skall nog gå bra. Jag ser det här som ännu ett äventyr i mitt liv och jag är redo att kliva på tåget. Göteborg, here I come!


En söndag med rymdtema

2008-05-11,  kl 22:03:42


image109
Igår fick vi besök av två indier. De som kanske skulle hyra vår lägenhet över sommaren. De var trevliga och positiva till att hyra. Dock så skulle de titta på en annan lägenhet innan de bestämde sig. På kvällen såg vi filmen Wild Hogs som jag kanske skriver om lite senare. Idag har det varit en riktig slappardag, precis som en söndag skall vara antar jag. Jag har precis blivit klar med en bild som jag har gjort i Photoshop. I slutskedet passade jag på att designa en ny signatur för mina "digitala" arbeten. Snart skall jag laga lite mat och sen skall jag och baby se på film, Stardust kanske.

Thank you, come again! (indisk brytning)

http://castru.bilddagboken.se/p/show.html?id=205857931&directlink=1  


Philips HS8040

2008-05-08,  kl 14:28:06


image40
image106
I ett par veckor har jag fått prova på Philips nya rakapparat i serien Nivea for Men Shaver. Som medlem i Buzzador har man möjlighet att pröva på olika produkter som man sedan skall berätta om för andra och skriva en rapport om vad man tyckte om produkten. Som tack får man behålla produkten utan extra kostnad. En helt okej deal enligt mig. 

Som sagt så har jag fått testa en rakapparat från Philips. Det var första gången som jag på riktigt fick använda mig av en rakapparat. Tidigare har jag bara använd olika rakhyvlar så det skulle bli spännande att ta reda på om en rakapparat gör ett bättre jobb. Philips HS8040, som modellen heter, är en mycket lättanvänd pryl. Den drivs med hjälp av två knappar. En för att starta och stoppa rakhyveln och en för att trycka ut raklotion genom rakhuvudena. Den laddas via ett laddningsstöd och laddtiden ligger på drygt 4 timmar till full laddning. Det följer även med en liten väska och ett extra rakhuvud som är anpassad för polisonger och skägg. Resultatet av rakningen är helt okej men det blir inte riktigt så lent som resultatet av en rakhyvel och det går inte lika fort heller. Har man ont om tid men vill samtidigt ha ett bra resultat så leder nog den traditionella rakhyveln. Men rakapparaten har andra fördelar. Den är mycket mer skonsam mot huden. Jag har inte upplevt någon irritationskänsla efter rakningen som det oftast uppstår efter rakning av en hyvel. Philips raklotion ger dessutom en sval och väldoftande känsla efter sig. En rakapparat sägs även vara mer ekonomisk i längden och det stämmer nog inte. En ny flaska med raklotion kostar runt 150 kr och det är lite mer än vad jag betalar för 4 st. nya rakhyvlar. Priset för Philips HS8040 är ungefär lika mycket som 10 st. förpakningar rakhyvlar x 4 och det är rakning för ett helt år. 

Sammanfattningsvis är det här en mycket trevlig rakapparat. Den ersätter dock inte rakhyveln helt och hållet och priset är något saftigt för ett sämre rakresultat som dessutom tar längre tid. Det är nog inte mer ekonomiskt att raka sig med en rakapparat men betydligt mer skonsamt. Men jag väntar nog ett tag till innan jag byter ut min rakhyvel. 

http://www.buzzador.com
http://www.philips.se/index.page

image107image108


Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

2008-05-07,  kl 13:25:32


image40
image103
I Temple of Doom som utspelar sig ett år innan första filmen får vi träffa Indiana Jones (Harrison Ford) på en nattklubb under förhandlingar om en diamant. Det slutar inte riktigt som han hade tänkt sig och innan han vet ordet av så sitter han på ett övergivet flygplan tillsammans med den motsträviga nattklubbsångaren Willie Scott och Short Round. Efter en våldsam färd nerför Himalaya slutar resan i en liten by i Indien. Byborna tror att Indiana är som sänd från himmelen för att rädda byns kidnappade barn och en helig sten med magiska krafter. Med sina två följeslagare beger det sig till Pankotpalatset där mystiska riter sägs äga rum. 

Indiana Jones and the Temple of Doom är andra filmen av snart fyra. Även den blev en stor succé även om jag inte tycker den är lika bra som första eller tredje filmen så har den ändå humorn och oxpiskan. Vad mer behöver man egentligen, det är ju trots allt Dr. Jones vi pratar om och Ford gör ett enastående jobb igen. Filmen blir dock något utdragen mot slutet och blir tyvärr ganska ointressant. Men gillar man första filmen så kommer man gilla andra med.

image105image104


Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

2008-05-07,  kl 12:53:57


image60
image100
Andra världskriget har knappt börjat och USAs regering har fått nys om att nazisterna är på jakt efter en mytomspunnen gyllene staty som sägs kunna visa vägen till odödlighet. Arkeologen Indiana Jones (Harrison Ford) får därför i uppdrag att hitta statyn före nazisterna. Det blir en hård kamp genom Syd Amerikas djungler, stekheta Egypten och genom stormande hav, med nazisterna hack i häl. Jones får sällskap av sin ex.fru Marion och sin vän Sallah. 

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark är den första filmen med Indiana Jones och tog hela 80-talet med storm och blev en stor kassasuccé världen över. Bakom filmen står Steven Spielberg och George Lucas. Filmen är än idag en riktig klassiker även om många effekter känns åldrande. Men det kompenseras med råge av action, humor och en Harrison Ford som är som klippt och skuren för rollen. Filmen vann även 4 oscar. 

image102image101


Då var man 22

2008-05-06,  kl 18:25:30


image99
Ja, då har man fyllt 22 år. Det firades på Gotland med en massa bullar och kaffe. Jag fick en fin wokpanna, en kokbok, handukar, pengar och en fin korthållare av min älskling som jag graverade själv. Vi fick bo hos min mamma och det var riktigt trevligt. Vi åt god mat, shoppade på stan och åt glass på glassbarn nere vid hamnen. Det var lite tråkigt att åka tillbaka till Stockholm. Men snart flyttar vi till Göteborg iaf. Vi har nyligen fått besked om att vi har chans att skriva kontrakt på en hyffsat fin lägenhet på Tyghusvägen, norra Göteborg. Hoppas verkligen vi får den. 


Destination; Gotland!

2008-05-02,  kl 03:01:01


image98
Om några timmar bär det av till Gotland där jag skall fira min och min mammas födelsedag, vi fyller år samma dag (5e maj). Jag borde sova nu för resan kommer bli lång, men jag kan inte. Dessutom så måste jag gå och hämta tvätten ur torkskåpet snart. Det skall bli skönt att få komma hem igen, speciellt nu när det är vår och snart sommar. Glassbaren, here we come! Apropå sommar. Om ett par dagar får vi reda på om vi får en lägenhet i Göteborg eller inte. Jag har sökt som fan den senaste tiden på olika ställen. Men jag hoppas mest av allt att vi får på Lindholmen, de nya lägenheterna vid vattnet ser riktigt trevliga ut. Nej nu skall jag gå ner till tvättstugan och göra lite nytta.

God natt!