En geishas memoarer (2005)

2008-02-03,  kl 09:06:33


image40image64

"En geishas memoarer" handlar om den unga flickan Chiyo som blir såld av sin egen far till ett geishahus i staden Koyoto. Hon förs bort från den lilla fiskebyn tillsammans med sin syster och de blir placerade på olika geishahus. Till en början försöker hon desperat rymma från den hårda tillvaron och återförenas med sin syster, men misslyckas. När allt hopp verkar rinna ut möter hon en vacker dag en vänlig man med två vackra geishor. Hans vänlighet får Chiyo att bestämma att hon tänker bli en geisha till varje pris och hon får hjälp av en mentor vid namn Mameha som har lovat Chiyos husmor att hon skall bli den mest eftertraktade och högst betalda geishan i hela Japan.

Filmen bygger på Artur Goldens storsäljande roman och är regisserad av Rob Marshall (som även regisserade succén Chicago). Jag hade ganska höga förväntningar på den här filmen. Jag blev förvisso inte besviken, men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Det som jag hade mest svårt för var att man pratade engelska i filmen, vilket förstörde trovärdigheten och känslan lite. Man märker att filmen försöker vara storslagen, men man lyckas aldrig riktigt. Jag tror man skulle ha fokuserat lite mer på en vackrare och mer färgglad sagoton, lyft fram filmmusiken som är mycket bra och fångat det vackra och det mystiska som geishor symboliserar. Då kunde det här bli en fullträff.

image65image66

2008-02-03,  kl 12:53:35


Har tyvärr inte sett denna film, har dock velat se den eftersom den verkar vara så vacker. Men den kanske är lite överskattad?!


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2008-02-03,  kl 18:35:55


tappar trovärdet totalt genom att tjöta engelska. bättre filmer finns damn it.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



     Namn:
      Kom ihåg mig?

     E-postadress: (publiceras ej)
     

     URL/Bloggadress:
     

     Kommentar: